Sbor

Smíšený pěvecký sbor Carmen

Smíšený pěvecký sbor Carmen byl založen v roce 1993 při kostele sv. Antonína Paduánského v Třeštině. Po několika organizačních proměnách a spojení s jinými sbory se sbor Carmen postupně rozrostl na současných 35 pěvců a působí jako občanské sdružení se sídlem

v Úsově především na Zábřežsku. Členové se k pravidelným zkouškám (3 hodiny týdně) a vystoupením sjíždějí např. z Bouzova, Mohelnice, Zábřeha, Úsova, Kamenné, Troubelic či Libiny.

Sbor pod vedením sbormistrů Jiřího Nováka a manželů Ozorovských studuje a provádí latinské, byzantské, české, německé, italské a anglické mešní a duchovní skladby různých období a cappella i s nástrojovým doprovodem, spirituály,  židovské písně, transkripce popmusic a úpravy lidových písní.

Sbor Carmen doprovází zpěvem bohoslužby v chrámech různých církví a vystupuje na různých kulturních akcích pořádaných obcemi. Účastní se festivalů sborové tvorby jako např. Těšínský vokální festival. Spolupracuje i s externími hudebními tělesy jako např. orchestr a sbor při ZUŠ Přerov a ZUŠ Loštice, komorní orchestr Collegium musicum Mohelnice, Mužský pěvecký sbor Řádu sv. Huberta Zábřeh, Pěvecké sdružení moravských učitelů aj. V rámci spolupráce s Řádem sv. Huberta se sídlem na Kuksu se podílí na hudebních produkcích při svatohubertských slavnostech pořádaných tímto řádem (Kuks, Praha).

 

Ukázka z vystoupení smíšeného pěveckého sboru Carmen

 

Řád svatého Huberta se sídlem na Kuksu

Sídlo

Řád svatého Huberta 
se sídlem na Kuksu
544 43 Kuks
okres Trutnov
Česká republika

Kontakty

E-mail: webmaster@radsvatehohuberta.cz

Newsletter

© 2024 Řád sv.Huberta. Všechna práva vyhrazena.